Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γιούνκερ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γιούνκερ.

«Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο κ. Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ ομολογεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να πενθήσουν το ευρώ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ωστόσο,  
δεν μπορούμε να ξεχνάμε σε πόσα βάσανα υπέβαλαν αυτοί οι αγιατολάχ του ενιαίου νομίσματος τους Έλληνες 
και τι ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή να επιφέρουν στους Ιταλούς και τους Ισπανούς» τόνισε ο Γάλλος βουλευτής Νικολά Ντιπόν-Ενιάν! 


Προβληματισμό  και θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί...  «διαχειρίσιμης» αν και όχι επιθυμητής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Τα λόγια του Γιούνκερ έχουν προκαλέσει -λόγω κυρίως του θεσμικού του ρόλου- έντονη δυσαρέσκεια σε ανώτατους κύκλους της ΕΕ αλλά και σε ανώτατα κλιμάκια χωρών της ευρωζώνης ενώ δεν έλειψαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις κατά του ιδίου.
Πρώτος και καλύτερος ο Γάλλος βουλευτής Νικολά Ντιπόν-Ενιάν ο οποίος απάντησε με ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους στον πρόεδρο του Eurogroup κατηγορώντας τον για ανικανότητα!
«Αυτό το απλό επίθετο , το διαχειρίσιμη είναι μια ομολογία αποτυχίας γι΄ αυτόν που επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους εδώ και τρία χρόνια ότι δεν προβλέπεται έξοδος της Ελλάδας» τόνισε ο Ντιπόν-Ενιάν, ο οποίος είναι πρόεδρος ενός μικρού κόμματος, της «Όρθιας Δημοκρατίας».
«Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο κ. Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ ομολογεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να πενθήσουν το ευρώ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε σε πόσα βάσανα υπέβαλαν αυτοί οι αγιατολάχ του ενιαίου νομίσματος τους Έλληνες και τι ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή να επιφέρουν στους Ιταλούς και τους Ισπανούς» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν κατέληξε εξαπολύοντας βέλη εναντίον του προέδρου του Eurogroup: «Στους λαούς της Ευρώπης δεν αξίζει να υφίστανται κι άλλο τη διστακτικότητα αυτών των ανεύθυνων. Από τη μεριά μου, κρίνω διαχειρίσιμη την αποπομπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ανικανότητα»!

Bookmark and Share