Κρίση και νέος πατριωτισμός.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κρίση και νέος πατριωτισμός..

Βεβαίως, δεν είμαστε αιθεροβάμονες να πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει τόσο ριζικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τους εαυτούς μας...

 Ζητείται πατριωτισμός. Ενας νέος σύγχρονος πατριωτισμός που θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγει από την... κρίση που κυριολεκτικά απειλεί τη συνοχή της, ακόμα και την ύπαρξή της αν ούτε τώρα αναστραφεί η φορά των πραγμάτων.

Πατριωτικά να σκεφθούν και πράξουν οι εφοριακοί ώστε να εισπράξουν τους φόρους, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με πνεύμα του πατριωτισμού να κινηθούν οι επιχειρηματίες και να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν. Οι ίδιοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις ώστε να αρχίσει να κινείται η οικονομία.

Με γνώμονα το πατριωτικό συμφέρον να συμπεριφερθούν οι καταναλωτές και να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα αντί των εισαγόμενων.

Στη ρότα του νέου πατριωτισμού να κινηθούν και οι πολιτικοί. Προπαντός αυτοί, αφού από τις αποφάσεις τους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας.

Ειδικά για τους πολιτικούς ο νέος πατριωτισμός δεν περιορίζεται στη σωτηρία της χώρας, αλλά είναι άρρηκτα δεμένος με την επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την προστασία των κατώτερων εισοδηματικά στρωμάτων, την εκμηδένιση της διαφθοράς, την παραδειγματική τιμωρία ενόχων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μεταρρύθμιση του συνόλου της οικονομίας ώστε να καταστεί ανταγωνιστική.

Βεβαίως, δεν είμαστε αιθεροβάμονες να πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει τόσο ριζικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τους εαυτούς μας.
Θ.Λυρτσογιάννης
Bookmark and Share