Τα έξι μυστικά που κρύβουν οι αεροπορικές εταιρείες... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τα έξι μυστικά που κρύβουν οι αεροπορικές εταιρείες...


  • Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα, όταν αγοράζετε ένα αεροπορικό εισιτήριο; Ή μήπως υπάρχουν κρυφές αλήθειες που οι εταιρείες δεν θα ήθελαν να γνωρίζετε; 
  • Η εφημερίδα Independent αποκαλύπτει έξι μυστικά που κρύβονται στα μικρά γράμματα...


Όπως...αναφέρει ο Τζο Μπρανκατέλι, ιδρυτής μιας εξειδικευμένης ιστοσελίδας για τους συχνούς επιβάτες, όπως είναι οι επιχειρηματίες, «οι πελάτες δεν έχουν ουσιαστικά κανένα δικαίωμα. Αν μια εταιρία θελήσει αν σε τσακίσει, θα το κάνει».

Ας δούμε λοιπόν, ποια είναι αυτά τα έξι μυστικά:

1. Έχετε υπογράψει συμβόλαιο ακόμη κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει: Όταν αγοράζετε ένα εισιτήριο, αποδέχεστε το λεγόμενο «συμβόλαιο μεταφοράς» (contract of carriage, ή COC). « Αυτά τα συμβόλαια τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζουμε το συμβόλαιο με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Απλά δεν τα διαβάζουμε ποτέ!» λέει ο Τζο Μπρανκατέλι.

2. Οι αεροπορικές εταιρίες δεν είναι υποχρεωμένες να σας μεταφέρουν κάπου: Οι προορισμοί, όπως και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης δεν είναι υποχρεωτικά στοιχεία παρά το γεγονός ότι αναφέρονται σε κάθε εισιτήριο. Στους όρους του «συμβολαίου» - εισιτηρίου αναφέρεται ότι «οι ώρες που εμφανίζονται δεν είναι εγγυημένες και δεν αποτελούν μέρος του συμβολαίου. Τα ωράρια μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση», όπως και ο τόπος προορισμού.

3. Πτήσεις με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς κοστίζουν περισσότερο: Οι «θέσεις» μιας πτήσης (πρώτη θέση, ή τουριστική, κλπ) δεν έχουν να κάνουν με ουσιαστικές διαφορές στην παροχή υπηρεσιών αλλά με διαφορές στο ύψος της χρέωσης ενός εισιτηρίου.

4. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο στρίμωγμα: Οι διεθνείς κανονισμοί μεταφοράς ζώντων ζώων με φορτηγά αυτοκίνητα και τρένα αναφέρουν τον ελάχιστο χώρο που μπορεί να διατεθεί για κάθε ζώο. Στις αερομεταφορές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.

5. Τα εισιτήρια δεν είναι πια ανταλλάξιμο είδος: παλαιότερα όταν μια πτήση ματαιωνόταν, η αεροπορική εταιρία μπορούσε να προτείνει στους επιβάτες της να πετάξουν με ένα άλλο δρομολόγιο μιας άλλης αεροπορικής εταιρίας.

6. Δεν αποφασίζετε εσείς τι θεωρείται «χειραποσκευή»: Στο «συμβόλαιο» που κανένας δεν διαβάζει ποτέ, αναφέρεται ότι η αεροπορική εταιρία έχει τον τελευταίο λόγο για το «τι εστί χειραποσκευή».
Bookmark and Share