Το τζαμί(!) της Ειδομένης,οι καλύβες και οι ...αλληλέγγυοι νέας σοδειάς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Το τζαμί(!) της Ειδομένης,οι καλύβες και οι ...αλληλέγγυοι νέας σοδειάς.

Το "Τζαμί" του καταυλισμού στην Ειδομένη.
  • Σημερινό οδοιπορικό του Greece Salonika στην Ειδομένη
  • Δείτε παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες.


    • Μπορεί πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες να ονειρεύονται πως η Ειδομένη θα ..αδειάσει ως δια μαγείας σε "μερικές μέρες", η αλήθεια όμως είναι πως στον καταυλισμό κανείς δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει ενώ η παντελής ανυπαρξία του κράτους (πέρα από μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες όμως περιορίζονται στο χώρο της σιδηροδρομικής γραμμής) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα αναρχίας τα οποία σε συνδυασμό με την απόγνωση και την οργή δεν θα αργήσουν να ξεσπάσουν με άγνωστες συνέπειες..

    Οι περισσότεροι κάτοικοι του καταυλισμού μετρούν πλέον περισσότερες από 30 ημέρες παρουσίας στην περιοχή και οι γνωστές σκηνές έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται από πιο ημιμόνιμες κατασκευές όπως ξύλινες καλύβες,παραπήγματα,μεταλλικές προεκτάσεις κλπ ενώ το αυτοσχέδιο "τζαμί" που στήθηκε σε μια σκηνή μερικά μέτρα από...τη σιδηροδρομική γραμμή χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά από εκατοντάδες πιστούς μουσουλμάνους.
    Την ίδια ώρα κάποιες άλλες σκηνές χρησιμοποιούνται ως παντοπωλεία ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές για διακίνηση ναρκωτικών,πορνεία κλπ παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης όπου έχουν κατασκηνώσει κυρίως Πακιστανοί,Αφγανοί,Μαροκινοί και λοιποί Αφρικανοί μετανάστες.

    Αλληλέγγυοι..
    Από χθες έκανε την εμφάνιση της μια νέα ομάδα "αλληλέγγυων" που ήρθε να προστεθεί στους υπολοίπους που έχουν καταφθάσει εδώ και εβδομάδες στην περιοχή απ΄όλη την Ευρώπη μη δίνοντας κυριολεκτικά λογαριασμό σε κανέναν!
    Πρόκειται για μια ομάδα μερικών δεκάδων μαυροφορεμένων Γερμανών αναρχικών οι οποίοι περιφέρονται στο χώρο του καταυλισμού μιλώντας με μετανάστες,φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας τα πάντα ...χωρίς φυσικά κανείς να τους ελέγχει.

    Σημερινό (7/4) οδοιπορικό του Greece Salonika στον καταυλισμό:

    Η διαρροή ενός αρδευτικού σωλήνα έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κανάλι δίπλα στις σκηνές.Με το βρώμικο νερό πλένονται σκεύη μαγειρικής,ρούχα ακόμη και τρόφιμα!

    Οι πρώτες ...αυλές


    Το "τζαμί"

    Ένα από τα "μπακάλικα" της Ειδομένης

    Οι σκηνές μετατρέπονται σιγά-σιγά σε καλύβες..

    Μουσουλμάνος πιστός προσεύχεται στο "τζαμί"

    Η τέντα- (μοναδικό)εμπόδιο στην σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας -Ευρώπης

    Το αυτοσχέδιο τζαμί..

    Αλληλέγγυοι...
    .
    Bookmark and Share