Ντομπρόφσκις: Ο λαϊκισμός Τσίπρα υπεύθυνος για τη σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ντομπρόφσκις: Ο λαϊκισμός Τσίπρα υπεύθυνος για τη σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα


  • Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις μιλώντας στη Ρίγα σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι πολιτικές Τσίπρα αντί για ανάπτυξη έφεραν βαθύτερη ύφεση και αυστηρότερα μέτρα για την ελληνική οικονομία.


Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις μιλώντας στη Ρίγα αναφορικά με τη....αυξανόμενη στήριξη των ευρωπαίων πολιτών σε λαϊκίστικα κόμματα, σημείωσε πως θα πρέπει να δουν όλοι το παράδειγμα της Ελλάδας η οποία το 2015 «με μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε. Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης πως «ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα. Οι πολιτικές της της κυβέρνησης Τσίπρα, έφεραν στην Ελλάδα ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις».
Bookmark and Share