Λύση με νομοθετική ρύθμιση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Λύση με νομοθετική ρύθμιση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης


  • Οριστική λύση για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προτίθεται να δώσει άμεσα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης με νομοθετική ρύθμιση, μετά από συνάντηση και διάλογο που θα έχει τις επόμενες μέρες με δήμους και την περιφέρεια του μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.


«Η λύση που θα...προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει "δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο"» έκανε σαφές ο κ.Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα -κατά τη γνώμη του- «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ».
«Εχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο οργανισμός,«από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού».
Bookmark and Share