Πώς να μας πάρουν στα σοβαρά... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πώς να μας πάρουν στα σοβαρά...

  • Όλοι ξέρουμε πως οι Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) μας έχουν "στο μάτι" με αφορμή τόσο τις οικονομικές μας επιδόσεις, όσο και την "προθυμία" μας να εφαρμόσουμε στην πράξη τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υποσχεθεί, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο που η κυβέρνησή μας υπόγραψε.

Και τη στιγμή που η πλειοψηφία των... Ευρωπαίων είναι τουλάχιστον καχύποπτη (δικαίως ή αδίκως, είναι άλλο θέμα) απέναντι στη διάθεσή μας να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας, εμείς φροντίζουμε να τους δείξουμε ότι έχουν κάθε δίκιο να είναι καχύποπτοι.

Πριν λίγες ημέρες, βουλευτές του βασικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού αποκάλυψαν στη Βουλή ότι ένα μεγάλο μέρος από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσελήφθησαν (με χρήματα της ΕΕ) στα νησιά με επείγουσες διαδικασίες (και εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ φυσικά) για να καλύψουν τις ανάγκες των υποδομών που αφορούσαν στους πρόσφυγες, δεν κατευθύνεται τελικά σε αυτές τις δομές, αλλά στους Δήμους για να καλύψουν άλλες ανάγκες, άσχετες με το σκοπό πρόσληψης.

Θα περίμενε κανείς ότι ένα τέτοιο θέμα, εφόσον είχε βάση αλήθειας, η κυβέρνηση θα προσπαθούσε τουλάχιστον να το "κουκουλώσει", αναλογιζόμενη τον εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε στην Ευρώπη, όταν οι Ευρωπαίοι θα μάθαιναν ότι στην Ελλάδα γίνονται προσλήψεις (έστω ορισμένου χρόνου) από το «παράθυρο» για άσχετα πόστα, με τα δικά τους λεφτά.

Αντίθετα όμως, όχι μόνο δεν επιδίωξε να το "μαζέψει", αλλά στελέχη της δήλωσαν ευθέως στα κανάλια ότι πράγματι αυτό συμβαίνει (δηλαδή προσλαμβάνονται με χρήματα της ΕΕ άνθρωποι που κανονικά προορίζονται για τις δομές των προσφύγων, αλλά μόνο εκεί δεν απασχολούνται), ενώ προέβαλαν και κάτι αστείες δικαιολογίες ("δεν ήταν κατάλληλες οι υποδομές για να τους χωρέσουν όλους", τη στιγμή που εμείς φτιάξαμε αυτές τις υποδομές, αλλά ακόμα και αν δεν τους χωρούσαν, τότε γιατί τους προσλάβαμε;)!

Όταν λοιπόν όχι μόνο αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα (και μάλιστα από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης), αλλά αντί να προσπαθήσουμε να το "μαζέψουμε", βγαίνουμε και το επιβεβαιώνουμε, και επικαλούμαστε μάλιστα και τέτοιες αστείες δικαιολογίες, τότε είναι λογικό οι... "κουτόφραγκοι" να απαιτούν όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και την Άρτα και τα Γιάννενα...

Του κ.Γ.Λεοντάρη
Bookmark and Share