«Καρφί» Σι Τζινπίνγκ στον Τραμπ: Ενας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Καρφί» Σι Τζινπίνγκ στον Τραμπ: Ενας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή...


  • Οφείλουμε να εξισορροπήσουμε την παγκοσμιοποίηση, να την κάνουμε περισσότερο ισχυρή, περισσότερο ανοικτή, περισσότερο αειφόρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας κατά την ομιλία του, την πρώτη ομιλία κινέζου ηγέτη από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμε του Νταβός, καθώς το Πεκίνο θέλει να επιβληθεί ως υπερασπιστής του ελευθέρου εμπορίου απέναντι στον προστατευτισμό που κομίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.


«Δεν ωφελεί να κατηγορούμε την παγκοσμιοποίηση» για τα.. προβλήματα του πλανήτη», είπε αναφέροντας την ανεργία, τα μεταναστευτικά κύματα και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Κάθε προσπάθεια διακοπής της ροής των κεφαλαίων, των τεχνολογιών και των προϊόντων μεταξύ των χωρών... είναι αδύνατη και αντίθετη με τον ρου της ιστορίας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα έχει νικητή».
Η παγκοσμιοποίηση έχει μετατραπεί σε «κουτί της Πανδώρας» στα μάτια ορισμένων, οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι πήγε στραβά στον κόσμο μας, αλλά τα παγκόσμια προβλήματα δεν οφείλονται στην παγκοσμιοποίηση, δήλωσε από το βήμα του Πακόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Σι Τζινπίνγκ.
Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής επιδίωξης κέρδους και όχι της παγκοσμιοποίησης, συνέχισε ο πρόεδρος της Κίνας.
Bookmark and Share