Ακέφαλα τα πυρηνικά των ΗΠΑ μέχρι να διορίσει νέα διοίκηση ο Τραμπ; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ακέφαλα τα πυρηνικά των ΗΠΑ μέχρι να διορίσει νέα διοίκηση ο Τραμπ;


  • Η ομάδα μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μην ζήτησε την παραμονή της απερχόμενης διοίκησης της Υπηρεσίας Εθνικής Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), αφήνοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ ακέφαλο μέχρι τον διορισμό νέας διοίκησης.

Η υποβολή παραίτησης από την.. απερχόμενη διοίκηση συνηθίζεται, καθώς κάθε νέος πρόεδρος συνήθως διορίζει άτομα εμπιστοσύνης του ίδιου ή της παράταξής του σε κομβικές θέσεις. Ωστόσο, μέχρι τον διορισμό νέας διοίκησης, η νέα κυβέρνηση ζητεί την παραμονή των απερχόμενων αξιωματούχων στις θέσεις τους, καθώς η αλλαγή προσώπων χρειάζεται επικύρωση από τη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου.
Έτσι η NNSA, η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη για άδηλο χρονικό διάστημα.
Ο επικεφαλής της NNSA Φρανκ Κλοτς και η αναπληρώτριά του, Μάντελιν Κρίντον, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προ ημερών.
Αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, τον οποίο επικαλείται ο βρετανικός Independent, σημείωσε ότι οι παραιτηθέντες αξιωματούχοι εξέφρασαν τη διαθεσιμότητά τους να παραμείνουν στις θέσεις τους για να διευκολύνουν τη μετάβαση, ωστόσο δεν έλαβαν καμία απάντηση από το επιτελείο του κ. Τραμπ.
Πηγές της NNSA έκαναν λόγο για «σοκαριστική αγνόηση του πρωτοκόλλου και των θεσμικών διαδικασιών».
Bookmark and Share