Ακόμη και την ποινή των ισοβίων μπορεί να αντιμετωπίσει ο Αρτέμης Σώρρας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ακόμη και την ποινή των ισοβίων μπορεί να αντιμετωπίσει ο Αρτέμης Σώρρας

  • Για ποια εγκλήματα υπάρχουν ενδείξεις.


Ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων που επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων έδειξαν τα... πρώτα στοιχεία από την προκαταρκτική εξέταση των ενεργειών του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει δίωξη για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο Σώρρας εξαπατούσε τους πολίτες ότι δήθεν διαθέτει 600 δισ. δολάρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και των χρεών τους, ζημιώνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τράπεζες και Δημόσιο.
Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόπειρα αλλά και τετελεσμένη απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση εις βάρος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τραπεζών με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Για την εισαγγελική λειτουργό, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και αυτό της απάτης συνίσταντο στην είσπραξη εισφοράς ύψους 5 ευρώ μηνιαίως από κάθε μέλος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» και 10 ευρώ για την εγγραφή τους σε αυτήν.
Bookmark and Share