Η μεγαλύτερη πατημασιά δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στο «Τζουράσικ Παρκ» της Αυστραλίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η μεγαλύτερη πατημασιά δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στο «Τζουράσικ Παρκ» της Αυστραλίας


  • Μία γιγάντια πατημασιά δεινοσαύρου μήκους 1,7 μέτρων, η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ, ανακαλύφθηκε στο αποκαλούμενο «Τζουράσικ Παρκ» της Αυστραλίας.

Το αποτύπωμα που έφεραν στην επιφάνεια οι παλαιοντολόγοι είναι τόσο μεγάλο που... μπορεί να ξαπλώσει μέσα του ένας άνθρωπος μέσου αναστήματος. Η πατημασία βρέθηκε σε έναν βράχο, στην απομακρυσμένη περιοχή του Κίμπερλει στη δυτική Αυστραλία και εκτιμάται ότι ανήκει σε τεράστιο δεινόσαυρο διπλόδοκο, ο οποίος έζησε κατά την Ιουρασική περίοδο.
Το μέγεθός της σπάει το προηγούμενο ρεκόρ των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν πέρυσι στην έρημο της Μογγολίας, μήκους 106 εκατοστών.
Ο παλαιοντολόγος Στηβ Σαλίσμπουρι του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ εκτιμάει ότι ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος θα είχε ύψος 5,5 μέτρων.
«Αυτά τα ζώα πραγματικά υπήρχαν. Ήταν κάπου εκεί έξω και εμείς βρίσκουμε αποδείξεις της ύπαρξής τους, πριν από 130 εκατομμύρια χρόνια, στο Κίμπερλει, βάσει αυτών των αποτυπωμάτων», ανέφερε ο παλαιοντολόγος.
Bookmark and Share