Επιτυχής κατάδυση κινεζικού επανδρωμένου υποβρυχίου στο βαθύτερο σημείο των Ωκεανών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Επιτυχής κατάδυση κινεζικού επανδρωμένου υποβρυχίου στο βαθύτερο σημείο των Ωκεανών

  • Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη, με το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο δοκιμαστικών καταδύσεων στην τάφρο των Μαριανών, το... κινεζικό βαθυσκάφος Jianlong, που επέστρεψε πριν μερικές ώρες στο πλοίο-βάση του.

Η αποστολή αυτή ήταν η πρώτη από τις συνολικά 10 προγραμματισμένες, στο πλαίσιο της 38ης εξερευνητικής αποστολής των Κινέζων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη, με το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο κάτω μέρος της τάφρου η πίεση είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από την πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η Τάφρος των Μαριανών έχει προταθεί σαν σημείο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων καθώς λόγω των ειδικών γεωλογικών συνθηκών (βυθιζόμενες πλάκες) τα πυρηνικά απόβλητα θα εισχωρούσαν στον μανδύα της Γης.

«Η Κίνα αποτελεί σήμερα μία από τις χώρες που συνεισφέρουν ταμέγιστα στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας», δήλωσε σχολιάζοντας την τελευταία κινεζική εξερεύνηση, ο διευθυντής της Ακαδημίας Αλιείας στο Μπαγκλαντές, Μασούντ Αχμέντ.
Bookmark and Share