Pimco: Μας είναι αδιάφορη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Pimco: Μας είναι αδιάφορη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

  • Η Pimco, o μεγαλύτερος επενδυτής ομολόγων παγκοσμίως μειώνει την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος, ενώ είναι απίθανο να ενδιαφερθεί σε νέες εκδόσεις ομολόγων από τη χώρα, όπως σύμφωνα με τον επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στη Γερμανία.

«Έχουμε κάποια... έκθεση σε ορισμένα funds αλλά όχι γενικά σε ολόκληρη την εταιρεία… Καθώς οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι, μειώνουμε την έκθεση μας», δήλωσε ο Andrew Bosomworth στο Reuters.

Η Pimco είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους του 5ετούς ομολόγου που πούλησε η Ελλάδα στη σύντομη επιστροφή της στις αγορές το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

«Μέχρι να επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά, πιθανώς να είναι σε επίπεδα που δεν θα είναι τόσο ελκυστικά», συμπλήρωσε ο Bosomworth.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters στο δημοσίευμά του, η τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων ήταν με ομόλογα τριετούς και πενταετούς διάρκειας ετών το 2014, ένα χρόνο πριν βυθιστεί σε κρίση εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης της νέας αριστερής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Έλληνας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του δήλωσε στο πρακτορείο, ότι η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή του 5ετούς ομολόγου του 2014 με νέα 5ετή ομόλογα.
Bookmark and Share