Ιταλία: Η Μαφία πίσω από τις περίεργες δολοφονίες 100 ασθενών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ιταλία: Η Μαφία πίσω από τις περίεργες δολοφονίες 100 ασθενών

  • H μαφία φέρεται να βρίσκεται πίσω από περίπου 100 θανάτους ασθενών κατά την μεταφορά τους από το νοσοκομείο στο σπίτι, με στόχο να ...ευνοήσει γραφεία κηδειών(!) και τραυματιοφορείς σε τουλάχιστον μία πόλη της Σικελίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Την υπόθεση αποκάλυψε πρώτη η...εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού του ομίλου Μπερλουσκόνι, και στην συνέχεια η δικαιοσύνη διέταξε έρευνα η οποία αφορά την πιθανή δολοφονία ασθενών που ήταν βαριά άρρωστοι.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Τύπος και όπως μετέδωσε η εκπομπή Le Iene, η ασύλληπτη αυτή πραγματικότητα φέρεται να ήταν συχνό φαινόμενο στην κωμόπολη Μπιανκαβίλλα, έξω από την Κατάνη της Σικελίας.

Μετανοημένος μαφιόζος αποκάλυψε πως όταν οι ασθενείς ήταν σε ιδιαίτερα βαριά κατάσταση, κάποιοι γιατροί συμβούλευαν τους συγγενείς τους να τους πάρουν σπίτι ώστε να περάσουν τις τελευταίες τους στιγμές με οικεία πρόσωπα. Κατά την μεταφορά τους όμως από το νοσοκομείο μέχρι την οικία τους, δύο τραυματιοφορείς φέρονται να τους έκαναν ένεση, εισάγοντας αέρα στις φλέβες και προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τον θάνατό τους. Στη συνέχεια, μόλις έφταναν έξω από το σπίτι, έλεγαν στους συγγενείς ότι ο θάνατος είχε επέλθει από φυσικά αίτια, λόγω της όλης βεβαρημένης κατάστασης των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο μετανοημένος μαφιόζος, ο οποίος κατέθεσε ήδη ενώπιον των δικαστικών, ανέφερε ότι οι δύο τραυματιοφορείς–δολοφόνοι της κωμόπολης ελέγχονται και καλύπτονται από την Κόζα Νόστρα. Κέρδιζαν χρήματα από την μεταφορά, αλλά και από την επιλογή του γραφείου κηδειών, αφού κατάφερναν σχεδόν πάντα να επιβάλουν στους συγγενείς το γραφείο τελετών της προτίμησής τους. Για κάθε «φονική μεταφορά», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, οι τραυματιοφορείς φέρονται να κέρδιζαν μέχρι και τριακόσια ευρώ.

Σύμφωνα με την εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων και μαρτυριών φέρονται να δολοφονήθηκαν, κατά την μεταφορά τους από το νοσοκομείο της Μπιανκαβίλλα μέχρι το σπίτι, περίπου εκατό ασθενείς στο διάστημα των τελευταίων πέντε χρόνων.
Bookmark and Share