Αυτή είναι η νέα πιο ακριβή πόλη του πλανήτη για να ζει κανείς ...και βρίσκεται στην Αφρική! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η νέα πιο ακριβή πόλη του πλανήτη για να ζει κανείς ...και βρίσκεται στην Αφρική!


  • Κι όμως, βρίσκεται στην Αφρική και οι περισσότεροι ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομά της!



Ποια θα ήταν η αυθόρμητη απάντησή σας εάν σας ρωτούσε κάποιος «ποια μπορεί να είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο»;
Εάν κρίνουμε και με όσα...διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια από διάφορες μελέτες που διεξάγονται και αφορούν το κόστος ζωής σε πόλεις ανά τον κόσμο το ποιο πιθανό είναι πως στην κορυφή της λίστας με τις απαντήσεις που θα δίνατε θα ήταν πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Αγία Πετρούπολη, το Τόκιο, η Ζυρίχη, Σιγκαμπούρη…

Τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης για το κόστος ζωής στις πόλης όμως της Mercer δείχνουν προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση αλλά και ήπειρο. Γιατί η πόλη με το υψηλότερο κόστος διαβίωσης βρίσκεται στην Αφρική και είναι η πρωτεύουσα της Αγκόλα, η Λουάντα! Μάλιστα η Λουάντα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας εκτοπίζοντας το διαχρονικά ακριβό Χονκγ-Κονγκ!

Λουάντα,Ανγκόλα
Οι παράγοντες δεν που ανεβάζουν στα ύψη το κόστος ζωής στην συγκεκριμένη πόλη είναι οι τιμές των αγαθών αλλά και τα χρηματικά ποσά που δαπανούνται για θέματα ασφάλειας.

Λουάντα,Ανγκόλα
Σημειώνεται πως η ετήσια έκθεση της Mercer, οι συντάκτες της οποία μελετούν στοιχεία για συνολικά 209 πόλεις ανά τον κόσμο μετρούν και συγκρίνουν τα κόστη για περισσότερα από 200 αγαθά βασικά και μη (από τρόφιμα έως είδη ένδυσης κα), το κόστος ψυχαγωγίας, τις τιμές στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων, τα κόστη στα ΜΜΜ. Τα δε συμπεράσματα της έρευνας βοηθούν πολυεθνικές εταιρείες να προσδιορίσουν ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της αμοιβής ατόμων που απασχολούν σε άλλες χώρες ανάλογα με το κόστος ζωής στην πόλη όπου θα πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πόλεις στις οποίες η ζωή είναι πολύ ακριβή εντοπίζονται κυρίως σε Ευρώπη και Ασία ενώ η χώρα με τις πιο ακριβές πόλεις είναι η Ελβετία.

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς είναι:


World’s 10 most expensive cities

1.Λουάντα, Ανγκόλα
2.Χονγκ Κονγκ, Κίνα
3.Tόκιο, Ιαπωνία
4.Ζυρίχη, Ελβετία
5.Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
6.Σεούλ, Νότια Κορέα
7.Γενεύη, Ελβετία
8.Σανγκάι, Κίνα
9.Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
10.Βέρνη, Ελβετία

Και οι λιγότερο ακριβές πόλεις είναι:

1.Μίνσκ, Λευκορωσία
2.Καράτσι, Πακιστάν
3.Σαρέγεβο, Βοσνία και Ερζεβογίνη
4.Μοντερέι, Μεξικό
5.Τμπιλίσι, Γεωργία
6.Μπλαντίρε, Μαλάουι
7.Βίντχουκ, Ναμίμπια
8.Σκόπια, πΓΔΜ
9.Μπισκέκ, Kyrgyzstan
10.Τύνιδα, Τυνησία


To βίντεο της Μercer:



Bookmark and Share