Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS

  • Νεκρός είναι ο αρχηγός του ISIS  σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ο Abu Bakr al-Baghdadi συμμετείχε σε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, στις 28 Μαΐου, και ρωσικά μαχητικά...εξαπέλυσαν επίθεση κατά του στόχου.

Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από το Raqqa24 σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης του ISIS έχασε τη ζωή του ύστερα από επιδρομή των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας. Όπως αναφέρει ο Independent, η επιδρομή έγινε στις 28 Μαΐου.

Εκείνη την ημέρα, στη Ράκα είχε προγραμματιστεί συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ισλαμικού Κράτους και ο αλ Μπαγκντάντι επρόκειτο να είναι παρών.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται από διάφορες πηγές, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Ιμπραΐμ Αμπου-Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ήταν παρών στη συνάντηση», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS (Amaq) δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τον θάνατό του.

Ο Μπαγκντάντι έχει επικηρυχθεί για 25 εκατ. δολάρια και αναφέρεται πως κρύβεται έξω από την κατεχόμενη Μοσούλη.

"Σύμφωνα με την πληροφορία που τώρα ελέγχεται μέσω διαφόρων διαύλων, ο ηγέτης του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση", μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας
Bookmark and Share