Politico: Ο Τσίπρας ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Maduro στην Ευρώπη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Politico: Ο Τσίπρας ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Maduro στην Ευρώπη

  • Στην ιδιαίτερα... στενή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Nicolas Maduro αναφέρεται το περιοδικό Politico, συγκαταλέγοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό στις λίγες φωνές στην Ευρώπη που δυσκολεύονται ακόμη να αποτινάξουν τον θαυμασμό τους για την Μπολιβοριανή επανάσταση, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις αποκαλύψεις για τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να εξασφαλίσει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.

Στο άρθρο του το περιοδικό Politico αναφέρει ότι...ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρούσε τη Βενεζουέλα ως πρότυπο αντικαπιταλιστικό μοντέλο ενώ σημειώνει ότι όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούσε φτηνό πετρέλαιο και διπλωματική στήριξη από τη Λατινοαμερικάνικη χώρα σε περίπτωση Grexit.

Συγκεκριμένα, το Politico αναφέρει ότι ο 'Ελληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Hugo Chavez. «Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Chavez είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα».

Συνεχίζοντας, το περιοδικό σημειώνει τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου», σχετικά με τις επαφές του κ. Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και διπλωματική στήριξη σε περίπτωση Grexit.

Στην ίδια λίστα με τον Αλέξη Τσίπρα, το πολιτικό συμπεριλαμβάνει τον ηγέτη των Εργατικών στη Μ. Βρετανία, Jeremy Corbyn, τον επικεφαλής των Podemos στην Ισπανία Pablo Iglesias, τον πρώην υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Jean-Luc Mélenchon, τον Πάπα Φραγκίσκο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Politico αν και η ΕΕ έχει καταδικάσει απερίφραστα τις ενέργειες του Maduro, κάποιες φωνές στην Ευρώπη δυσκολεύονται ακόμη να αποτινάξουν τον θαυμασμό τους για την Μπολιβοριανή επανάσταση. Προσθέτει, δε, ότι πλέον καθίσταται όλο και πιο δύσκολο για κάποιον να υποστηρίξει το καθεστώς Maduro, ωστόσο δεν λείπουν οι αριστεροί πολιτικοί που το κάνουν.

Μάλιστα το περιοδικό υπενθυμίζει πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Βενεζουέλα τους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ 125 έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή που ξέσπασαν διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος Maduro.
Bookmark and Share