ΗΠΑ: Εντοπίστηκε το πτώμα μουσουλμάνας που δέχθηκε επίθεση έξω από τέμενος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε το πτώμα μουσουλμάνας που δέχθηκε επίθεση έξω από τέμενος

  • Οι αρχές της κομητείας του Φέρφαξ συνέλαβαν έναν άνδρα που «οδηγούσε ύποπτα» στην περιοχή και αποδείχτηκε ότι ήταν ο δολοφόνος της 17χρονης μουσουλμάνας.


Το πτώμα της 17χρονης μουσουλμάνας που απήχθη έξω από τέμενος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και στη συνέχεια..δολοφονήθηκε εντόπισαν χθες πεταμένο σε λίμνη στο Στέρλινγκ οι αρχές της περιοχής ενώ συνέλαβαν έναν άνδρα ως ύποπτο για τη δολοφονία της νεαρής.

Η επίθεση η οποία σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί προκάλεσε θλίψη και τρόμο στη μουσουλμανική κοινότητα, η οποία είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί στο τέμενος λόγω του Ραμαζανίου.

Η νεαρή κοπέλα έφευγε από το τέμενος μαζί με φίλες της όταν ενεπλάκη σε διένεξη με τον οδηγό ενός αυτοκινήτου στην κοινότητα του Στέρλινγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της κομητείας του Φέρφαξ.

Ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε στο κορίτσι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ οι φίλες της άτυχης κοπέλας έτρεξαν για να γλιτώσουν από την επίθεση του άνδρα.

Τα κορίτσια που γλίτωσαν αργότερα κατήγγειλαν στις αρχές την εξαφάνισή της 17χρονης και έτσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της στις κομητείες του Φέρφαξ και του Λάουντουν.

Στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της οι αρχές σταμάτησαν έναν οδηγό ο οποίος «οδηγούσε ύποπτα στην περιοχή» και τον συνέλαβαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία εις βάρος του Τόρες και οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, ο αριθμός των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 57% το 2016 φθάνοντας στις 2.213, από 1.409 που ήταν το 2015.
Bookmark and Share