Φωτιά σε πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Φωτιά σε πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

  • Σε εξέλιξη επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης για την εγκατάλειψή του.

 Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου med star σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του...δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση. Στην επιχείρηση παίρνει μέρος από τις 10 το βράδυ και ελικόπτερο διάσωσης.
Bookmark and Share