Ακόμα 500 εκατ ευρώ "ρίχνει" η Cosco στον Πειραιά - στο πρόγραμμα και 4 ξενοδοχεία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ακόμα 500 εκατ ευρώ "ρίχνει" η Cosco στον Πειραιά - στο πρόγραμμα και 4 ξενοδοχεία..

Αποφασισμένη να μεταμορφώσει το τοπίο στον Πειραιά είναι η Cosco, καθώς δεν προτίθεται να αφήσει την περσινή άνευρη χρονιά να επηρεάσει τα επιχειρηματικά της σχέδια. 
Μετά την παρουσίαση των επιχειρηματικών της πλάνων στους φορείς του Πειραιά, πετάει το μπαλάκι στους φορείς της πόλης, αναμένοντας από τον ΟΛΠ να προχωρήσει στις κατάλληλες αδειοδοτήσεις.


Πιο συγκεκριμένα η Cosco έχει σκοπό να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ, επιπλέον των συμφωνηθέντων 350 εκατομμυρίων σε διάφορα έργα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο αρκετών τεχνικών εταιρειών που θέλουν να συμπράξουν με τον Κινεζικό γίγαντα. Παράλληλα με τις επενδύσεις στις τεχνικές υποδομές μεταφορών του λιμανιού, η Cosco προβλέπει αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, δημιουργία κέντρου logistics και την κατασκευή 4 ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή του Πειραιά.

Μέσα στα πλάνα είναι και η επέκταση του επιβατικού λιμένα, η οποία θα εξαρτηθεί από την έκβαση της έγκρισης της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, με σκοπό την δυνατότητα υποδοχής επιπλέον 4 κρουαζιερόπλοιων, με προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ.

Το νέο κέντρο logistics είναι σχεδιασμένο να κατασκευαστεί στον χώρο του πρώην Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) στην Δραπετσώνα, ο οποίος έχει έκταση 90 στρέμματα και θα συνδεθεί μέσω σήραγγας με τις σημερινές εγκαταστάσεις, έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Άλλα 20 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογιστεί η επέκταση του car terminal και αφορά την αναδιαρρύθμιση του λιμένος Ηρακλέους και την επέκταση του λιμένα.

Σημαντικό τμήμα του επενδυτικού προγράμματος καταλαμβάνει η βελτίωση των υποδομών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης (συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών) με σκοπό την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής πλοίων. Επιπλέον προωθείται και η κατασκευή Επισκευαστικού προβλήτα μεγάλων γιώτ. Οι συνολικές επενδύσεις στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός των βασικών υποδομών.

Σε ότι αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την μετατροπή της γνωστής "παγόδας" σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον ΟΛΠ καθώς η συγκεκριμένη προσφορά υπερισχύει όλων τω υπόλοιπων προτάσεων που αφορούν την δημιουργία συνεδριακού εκθεσιακού χώρου. Προβλέπεται επίσης η μετατροπή δύο αποθηκών σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ενώ ένα τέταρτο ξενοδοχείο 5 αστέρων προβλέπεται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Πόρτο Λεόνε.

Ο Πειραιάς βρέθηκε το 2017 στην δεύτερη θέση της Μεσογείου στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, με 4.150.000 διακινηθέντα εμπορευματοκιβώτια, αύξηση 11% σε σχέση με το 2016, ενώ με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων η χωρητικότητα των προβλητών θα αυξηθεί σε 6.200.000 με επιπλέον 1.000.000 εμπορευματοκιβώτια να διαχειρίζονται από την προβλήτα 1 του ΟΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share